Miksi karting on Suomessa niin suosittu laji?

Suomessa on hyvät puitteet kartingin harrastamiselle. Täällä järjestetään lapsille suunnattuja ajokouluja sekä ajokilpailuja ja muutenkin yleinen ilmapiiri on kartingille myönteinen. Tyypillisesti karting on maassamme koko perheen yhteinen, rakas, harrastus ja karting onkin laji, joka tarjoaa mielekästä tekemistä koko perheelle. Mutta kartingissa itsessään on myös monia ominaisuuksia, joiden ansiosta se on Suomessa niin kovin suosittu laji. Kerromme tässä artikkelissa näistä ominaisuuksista pähkinänkuoressa.

Parhaimmillaan karting on erityisen opettavainen laji

Sen lisäksi että karting opettaa lapselle auton hallintaa ja ajotaitoja, se opettaa myös paljon muuta. Ensinnäkin karting on erityisen yhteisöllinen harrastus, joka kokoaa alan harrastajat tiiviiksi porukaksi. Tällaisessa porukassa lapsen on helppo kasvaa ja oppia kohtaamaan myös matkan varrella väistämättä eteen tulevat pettymykset. Pettymysten kohtaamisen taito onkin elämässä yksi tärkeimmistä, minkä vuoksi kartingin tarjoamia opetuksellisia tilanteita ei tulisikaan aliarvioida. Lajin yhteen kokoamasta porukasta voi parhaimmillaan löytyä jopa elinikäisiä ystäviä!

Karting tarjoaa mahdollisuuden matkustaa ja nähdä maailmaa

Karting-kilpailuja järjestetään niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Tästä syystä se tarjoaakin oivallisen tekosyyn matkustaa ja nähdä maailmaa. Osa perheistä on hankkinut jopa matkailuauton voidakseen osallistua kisoihin koko perheen voimin. Tämä vähentää huomattavasti majoituskustannuksia verrattuna hotellimajoitukseen, jolloin kisoihin voidaan osallistua tavallista useammin ilman, että se vaikuttaa merkittävästi perheen taloudelliseen tilanteeseen.

Karting on yllättävän monipuolinen laji

Karting on lajina yllättävän monipuolinen ja se tarjoaakin jokaiselle perheenjäsenelle jotakin. Moni äiti toimii karting-yhdistyksessä aktiivisena jäsenenä tai toimii esimerkiksi yhdistyksen rahastonhoitajana. Moni isä puolestaan rassaa mielellään karting-autoja pyrkien tarjoamaan lapselleen mahdollisimman optimaalisen ajokokemuksen. Moni jättää mielellään oman autonsa rassaamisen ammattilaiselle, mutta karting-auto tarjoaa tilaisuuden päästä kokeilemaan ja kehittämään omia mekaanikon taitoja.

Suomessa kartingia harrastavat niin tytöt kuin pojatkin. Osa harrastajista keskittyy selkeästi kilpailemaan, mutta osalle karting on enemmänkin omien taitojen testaamista ja hiomista – itsensä voittamista. Riippuu hyvin pitkälti lapsesta ja hänen luonteestaan, kumpi harrastustapa sopii hänelle paremmin. Molemmissa on omat hyvät puolensa ja molemmat tavat opettavat sekä lapselle että koko perheelle erittäin paljon.